Börja jobba som bröllopsfotograf

Det verkar helt klart bli vanligare att vilja jobba som bröllopsfotograf. Men vad innebär det egentligen? Och kanske den största frågan, hur börjar man? vilken utrustning krävs? Nedan delar jag med mig av mina bästa tips på hur du går tillväga och vad du inte får missa om du vill börja jobba som bröllopsfotograf.

Bröllopsfotograf Hanna Keiser

Lär känna din kamera

Vill man börja jobba som bröllopsfotograf rekommenderar jag starkt att man lär känna sin kamera. Det är mycket som kan hända under en bröllopsdag och som fotograf gäller det verkligen att vara på tårna och snabb med kameran. Jag upplever nämligen att de allra bästa bilderna är tagna när brudparet eller gästerna inte hunnit uppfatta att jag står där med kameran.

Så hur lär man känna sin kamera? ÖVA. Lär dig hur din kamera beter sig i olika ljussituationer. Vad händer när du ändrar ISO, bländare och slutartid?
Ta bilder på dekorationer och på människor som är i rörelse. På enskilda individer och på större grupper. Lär dig hitta bland inställningarna och bli trygg med din kamera.

Bröllopsfotograf Hanna Keiser

Gå på en bröllopsworkshop

Ett annat stort tips är att gå på en fotoworkshop med bröllopstema som passar den stilen man själv är ute efter att fotografera. Vad dras du till? Modernt? Bohemiskt? Att gå på en bröllopsworkshop brukar inte bara ge bra bildmaterial för att kunna marknadsföra sig, utan man lär sig otroligt mycket från de andra fotograferna som också är där. 

Att kunna följa med en annan fotograf under ett bröllop som assistent eller second shooter brukar också vara väldigt lärorikt. Då får man en bättre översikt om hur en bröllopsdag kan se ut.

Hanna Keiser Bröllopsfotograf

Utrustning att ha med sig under en bröllopsdag

Jag får ofta frågan vilken kamera jag använder, vilket objektiv som är det bästa osv osv. Här finns det inget givet svar för det beror helt på vilken stil du har, och vad det är som ska fotograferas.

Jag har med mig 3 objektiv under en bröllopsdag. 35mm, 50mm och 85mm som jag varierar mig emellan.
Jag har även med mig  en speedlight som oftast kommer fram i slutet av middagen / början av festen när det börjat mörkna i lokalen. Jag har även en drönare som jag brukar passa på att använda utomhus vid lite större bröllopslokaler och vackra miljöer. 

Det allra viktigaste att ha med sig under ett bröllop skulle jag däremot säga är en extra kamera och ett ytterligare objektiv. För går den ena kameran eller objektivet sönder finns det fortfarande möjlighet att fortsätta fotografera bröllopet. Andra viktiga saker att tänka på är att man har med sig tillräckligt många minneskort. Finns det endast en minneskorthållnare i kameran hade jag försökt byta minneskort ofta eller efter varje moment av dagen ifall att något av dom skulle krascha så inte alla bilderna ligger på just det kortet. I min kamera finns det två stycken minneskorthållare, vilket gör att jag har möjlighet att fotografera och spara bilderna på de båda samtidigt. Detta ger mig en backup under bröllopet innan jag hunnit lägga över dessa på hårddiskar.

www.hannakeiser.se

Mentorskap med inriktning bröllop

Att få en mentor och någon man kan vända sig till för att utvecklas inom bröllopsfoto är otroligt värdefullt. Jag erbjuder mentorskap med inriktning bröllop hos mig. Då finns möjligheten med möten innan bröllopet där vi går igenom allt som kan tänkas höra till en bröllopsdag. Avtal, fakturor, förberedelser. Men det finns också möjlighet att följa med mig under en bröllopsdag. Där vi har möjlighet att gå igenom vilka inställningar som är bra i olika situationer, vilka objektiv som passar bäst, vilka moment som är extra viktiga och framförallt att lära sig se detaljer, jobba snabbt med sin kamera och fånga känslan i bilderna. När man väl känner sig redo är det dags att stå på egna ben och föreviga ett brudpars stora dag. 

Bröllopsfotograf Hanna Keiser

Vill du veta mer? Tveka inte att ta kontakt under formuläret på min hemsida HÄR

senaste inlägget på

bloggen

Läs mer här

Kontakta mig

Linköping - Världen
Info@hannakeiser.se

070-6958180

F O T O G R A FHANNA KEISER
D
F O T O G R A FHANNA KEISER
D